Aanrechtbladen: De Voordelen En Nadelen Op Een Rij

Gepubliceerd jun. 19, 22
6 min read

Kiezen Tussen Graniet, Marmer, Composiet Of Keramiek

In onze showroom of bij een bezoek bij u thuis vertellen we u hier meer over. Deze natuurlijke variaties zijn ook in onze monsters zichtbaar. Het gewicht van graniet ligt tussen de 2700 en 3000 kg per kubieke meter. Een meter werkblad 60 cm diep en 3cm massief weegt dus tussen de 49 kg en 54 kg (Werkbladen van marmer, graniet en composiet).

Anticato of gebrand, in deze bladen zitten grote putjes waardoor het blad een antieke uitstraling heeft. Het nadeel hiervan is dat het blad slechter te onderhouden (het is moeilijker het blad egaal te impregneren) en minder hygi�nisch is. Belgisch Hardsteen bevat kalk. Belgisch Hardsteen is niet zo hard als graniet en gevoeliger voor krassen en zuren (zoals in sinaasappelsap).

Om deze redenen zal een Belgisch Hardstenen blad normaal gesproken gezoet in plaats van gepolijst geleverd worden - 50 Waanzinnige Natuurstenen Aanrechtblad Ideeen. Gezoete werkbladen hebben geen hoogglans maar een iets mattere zijdeglans. Vlekken in een Belgisch hardstenen blad zijn onvermijdelijk, als u daar problemen mee heeft kunt u beter kiezen voor een imitatie Belgisch Hardstenen blad van Silestone de kleur Arden Blue of Diresco Belgian Blue (te vinden bij "Ander composiet") zijn bijna niet van echt te onderscheiden.

Aanrechtblad Graniet Of Composiet

Op verzoek kunnen wij dit materiaal we nog steeds leveren in de onbewerkte vorm (gespleten) het oppervlakte is daardoor altijd ruw en niet helemaal vlak. U krijgt hierdoor een echt robuuste natuurlijke uitstraling - Composiet aanrechtbladen. Leisteen krast makkelijker dan graniet maar de krasjes zijn vrij eenvoudig weg te poetsen. Leisteen is niet gevoelig voor zuren en vlekt nagenoeg niet.

Alleen een composietblad met als basis kwartskristallen heeft zodanige eigenschappen dat er keukenwerkbladen van gemaakt kunnen worden die u zorgeloos kunt gebruiken. Werkbladen van composiet gemaakt van graniet, marmer of steenmeel zijn naar onze mening niet geschikt voor gebruik in een keuken. Composiet behoeft door de gesloten structuur minder onderhoud dan een granieten blad.

De samenstelling is constant, er is minder kleurverschil tussen bladen Bladen kunnen in kleuren gemaakt worden die in de natuur niet voorkomen - Alles over graniet keukenbladen. Gepolijst, de hoogglans uitvoering; Gezoet (Caesarstone), een zijdematte uitvoering, dit blad vlekt iets makkelijker, de vlekken dringen echter minder in het blad door waardoor deze vlekken beter te verwijderen zijn als op gezoet graniet; Velvet (Diresco) / Suede (Silestone), matte werkbladen met een subtiele structuur door deze structuur zijn vette vingers e.

Aanrechtbladen Graniet

minder zichtbaar dan op een gezoet werkblad. Volcano (Silestone) / Anticato (Diresco), in deze bladen zitten grote putjes waardoor het blad een antieke uitstraling heeft. Deze bladen zijn zodanig ruw dat het schoonmaken moeilijker is, vuil trekt echter niet in het blad. Let op, er worden nog steeds composieten werkbladen verkocht die gemaakt zijn van van graniet of marmer granulaat, dit product is absoluut ongeschikt voor keukenwerkbladen! Door de poreusheid van graniet en marmer kunnen deze bladen veel gemakkelijker vlekken als Kwarts werkbladen.

Silestone heeft de meeste kleuren in het assortiment, de producten zijn gepolijst en (voor een deel) in Suede (mat en iets ruwer) en Volcano (mat en nog ruwer) leverbaar. Uniek aan Silestone is een antibacteri�le toevoeging aan het werkblad. Caesarstone wordt ook wel geschreven als Ceasarstone of Cesarstone. Caesarstone is een product dat in Nederland veelal door Dekker Zevenhuizen geleverd wordt.

Ook voor Caesarstone hebben wij een apart deel op de website zodat u zeker weet dat een kleur echt een Caesarstone kleur is en niet een kleur van een goedkoper merk composiet. Het keramische werkblad, merknamen Neolith en Dekton, is de nieuwste innovatie in de keuken, niet alleen in de keuken kunnen de bladen toegepast worden het ceramisch materiaal is ook bij uitstek geschikt voor in de badkamer.

Composiet Aanrechtbladen

Keramische werkbladen worden door onze collega's verkocht onder de merknamen Cera, Nuovo en Ceramistone. Aanrechtbladen inspiratie? Voorbeelden, tips,.

Het keukenblad bepaalt voor een groot deel de uitstraling van de keuken. Maar dat niet alleen (Graniet aanrechtblad kopen?). Het keukenblad is ook de plaats waar je je groentes snijdt, de boterhammen smeert en je borden en glazen op plaatst. Het is dus belangrijk dat je goed nadenkt over het type werkblad dat je kiest voor je nieuwe keuken.

Daarom zetten wij voor jou de meest voorkomende keukenbladen op een rijtje samen met zijn voor- en nadelen! Keramiek is een van de beste materialen die je in je keuken kunt hebben. Het materiaal wordt gemaakt van een mengsel van porselein, klei, kleurstoffen en andere keramische bindmiddelen. Dit mengsel wordt vervolgens onder een hogedruk gebakken en geperst om een licht maar toch bijzonder stevig materiaal te verkrijgen (Composiet Aanrechtblad).

Graniet Aanrechtblad, Stijlvol & Robuust

Composiet Aanrechtblad - Tegel En NatuursteenWaarom Graniet Of Juist Composiet Werkblad?

Keramiek is makkelijk schoon te houden met een huishoudelijk schoonmaakmiddel of met Cif cream (zonder citroen). Kalkplakken zijn te verhelpen met natuurazijn. Graniet vs composiet, maak de juiste keuze. Het is echter belangrijk dat u nooit schuurmiddelen en chemische producten gebruikt op een keramisch blad! Deze kunnen het oppervlakte van je blad onherstelbaar aantasten. Keramiek is wel sterk bestand tegen krassen en slijtage, maar het is altijd mogelijk dat scherpe voorwerpen schade kunnen veroorzaken op het werkblad.

Hoe zit het met de hittebestendigheid? Een keramiek keukenblad is hittebestendig. Maar wij raden aan om nooit hete pannen op een werkblad te zetten. Op geen enkel werkblad. Het kan verschillende keren goed gaan, maar – helaas – ook een keer fout. En dat willen wij niet voor onze klanten.

Specialist Voor De KeukendetaillistWelk Aanrechtblad Kiezen? - Keukenbladen

Een werkblad van 100% natuurlijk materiaal heeft echter ook zijn nadelen. Zo is het materiaal licht poreus, waardoor vocht vrij snel in het aanrechtblad kan indringen. Dat heeft tot gevolg dat het aanrechtblad onherstelbaar beschadigd kan raken. Een glas wijn, agressief schoonmaakmiddel of bijtende vloeistof kan blijvende schade aanrichten. Ook kan graniet als gevolg van het gebruik matter worden.

Aanrechtblad Graniet Of Composiet

Ook het unieke karakter van graniet heeft een nadeel: mocht je in een latere fase nog een extra stuk aanrechtblad nodig hebben, dan zal het een lange speurtocht worden om iets te vinden dat in de buurt komt van je eigen blad. Je moet dus bij de aankoop van je keukenblad goed anticiperen op eventuele vervolgprojecten in je keukenruimte.

Het heeft daarentegen wel een natuurlijke en luxe uitstraling, omdat het oogt als een natuurproduct. Composiet keukenbladen zijn, dankzij het productieproces, oersterk en in alle mogelijke kleuren te verkrijgen. Er zijn heel veel designs mogelijk doordat het materiaal is samengesteld uit kwarts, graniet en bindmiddel. Bij graniet zit je vast aan wat de natuur je biedt, maar in het geval van composiet zijn de kleuren ontwikkeld aan de hand van vragen van de klant (Aanrechtbladen: de voordelen en nadelen op een rij).

Aanrechtbladen GranietKeuken Aanrechtbladen & Toebehoren Kopen

Er kunnen namelijk verkleuringen optreden op het blad als je er een hete pan op zet. Daarnaast kunnen er breuken ontstaan door een thermoshock wanneer de hitte het blad te snel opwarmt. Ook bestaat de kans dat er vlekken in het blad gaan trekken, als er bijvoorbeeld bijtende middelen op het blad terecht komen.

De Verschillende Keuken Aanrechtbladen
dekton keukenblad

dekton keukenblad

aanrechtbladen graniet

De voordelen van composiet op een rijtje: Natuurlijke uitstraling Vele kleuren en soorten Sterk bestand tegen krassen en slijtage 10 jaar garantie Dekton is een nieuw materiaal dat zo hard is dat krassen en vlekken geen kans meer krijgen. Belangrijk om te vermelden is dat Dekton geen natuurlijk materiaal is. Inmeten van uw keukenblad composiet of graniet.

Navigation

Home

Latest Posts

Mooie Industriele Uitstraling - Gietvloer

Published Nov 10, 22
6 min read

Lichtbron

Published Nov 06, 22
6 min read