Trend! Marmerlook In De Keuken

Gepubliceerd mei 12, 23
6 min read

Dekton Is Hét Nieuwe Materiaal Voor Uw Aanrechtblad!

Het is dus een materiaal. Maar ongeacht hoe goed je het ook onderhoudt, na verloop van tijd zullen er altijd wel wat krassen en vlekjes ontstaan. Keukenwerkbladen: Geschikte materialen en hun prijzen. Al geeft dit het werkblad wel net zijn en persoonlijkheid. Inox zorgt voor een zoals bij een restaurantkeuken. Het blad kan zowel heel dun als heel dik voorzien worden.

Enig nadeel is wel dat volledig vrij spel hebben bij dit materiaal. Na verloop van tijd vloeien de vele krassen wel in elkaar over en geeft dat net weer wat meer karakter. Er bestaat ook de mogelijkheid om van bij het begin voor een geborsteld of gewolkt inox oppervlak te kiezen waardoor krassen iets minder opvallen.

Zwarte Keuken Met Dekton Trilium

Door die hardheid is keramiek wel iets gevoeliger voor beschadigingen aan de stootranden. Keramiek zit in de hogere prijsklasse, het is een maar erg onderhoudsvriendelijk materiaal. Bovendien is er een ruime keuze in kleuren en diktes vanaf 12mm. Dit nieuwe materiaal is min of meer verwant aan keramiek. Dekton bestaat uit een mengeling van kwarts, glas en porselein dat met bijzondere technieken en onder een procédé van hoge druk en temperaturen wordt omgezet naar een . Keukenwerkbladen: Geschikte materialen en hun prijzen.

Het is kras-, vlek-, zuur-, vocht- en hittebestendig. Niets dan voordelen, op de wat duurdere prijs na dan wel. Welke look & feel wil je? De keuze van je werkblad heeft een uitgesproken invloed op de totale look van de keuken. Zo spelen de kleur en de structuur of afwerking van het materiaal een grote rol in het samenspel met de andere keukenelementen.

Keukenwerkbladen

Het is geen goed idee om louter op basis van design een keuze te maken. In het dagdagelijkse leven spelen factoren als duurzaamheid en onderhoud ook een zeer belangrijke rol. Moet het werkblad zo onderhoudsvrij mogelijk zijn of zit je niet in met een regelmatig onderhoud? Moet het werkblad hittebestendig zijn of niet? Mag het werkblad maar een klein deel van het budget uitmaken of mag het gerust wat meer kosten? Zo kan de keuze voor laminaat ruimte vrijmaken om te kiezen voor wat duurdere apparatuur met meer functies bijvoorbeeld.

Ben je op zoek naar het perfecte werkblad voor in je keuken? Wij helpen je graag met deze keuze! In dit blogbericht vertellen we alles over een werkblad van dekton (Keukenbladen in Natuursteen, graniet, hardsteen, marmer). Maar wat is dekton? Heeft het veel voordelen? En is het ook makkelijk in onderhoud? Je leest het hier allemaal! Dekton is een materiaal dat ontstaat uit een chemische reactie en het gebruik van verschillende technologieën.

Keukenblad Natuursteen En Betonlook

Ook de natuur kan net zo harde materialen produceren zoals dekton, alleen kan dit proces wel duizenden jaren duren! Daarom is het ideaal dat we dekton zelf kunnen produceren zodat het gebruikt kan worden als werkblad in de keuken. Het eerste voordeel van een dekton werkblad is dat het materiaal er natuurlijk uitziet, terwijl dit het dus niet is.Een tweede voordeel van dekton is dat het niet kan verkleuren. Heb je veel ramen in je keuken waardoor er ook veel lichtinval is? Dan hoef je niet bang te zijn dat zonnestralen de kleur van het werkblad veranderen. Nog een voordeel van dekton is dat het tegen grote temperatuurverschillen kan. dekton keukenblad.

Keukenbladen Op Maat, Grote Collectie Aanrechtbladen

Ook is dekton geschikt voor een buiten keuken, omdat het ook tegen vrieskou kan. Als laatste is een voordeel van dekton dat het in alle maten geleverd kan worden waardoor je dus geen naden ziet in het werkblad. Het onderhoud van een dekton werkblad is zeer eenvoudig. Dit komt doordat dekton slijtvast is en krasbestendig.

Om het nog makkelijker te maken kunnen er ook geen vlekken ontstaan in dekton. Met andere woorden: je kan alles doen op een dekton werkblad en door alleen een doekje erover te halen is het aanrechtblad weer helemaal schoon! Bent u benieuwd van de mogelijkheden van een dekton werkblad in uw keuken? Contacteer ons voor een vrijblijvende afspraak bij u thuis! .

Welk Werkblad Kies Je Voor Je Keuken?

Laat ons even naar de verschillende materialen voor het werkblad kijken: Een natuurstenen werkblad, in de vorm van blauwe steen of marmer, is zeer gevoelig aan vlekken en laat bovendien vocht door. Verder is het niet krasbestendig, waardoor snijden op het blad absoluut uitgesloten is. Het enige voordeel wat je bij marmer of blauwe steen hebt, is dat het frijnen van het werkblad – bijvoorbeeld groefjes aan de kopse kant bij een landelijke keuken - heel mooi oogt.

Ieder werkblad is ook uniek waardoor je nooit hetzelfde tablet hebt als je buurman. Je hebt ook graniet. Dit is de meest gebruikte natuursteen voor werkbladen. Weet echter wel dat ook graniet niet hittebestendig is. Graniet wordt in blokvorm uit de natuur gehaald. Deze blokken worden versneden tot platen. Met het blote oog zie je niet of er ‘luchtbellen’ aanwezig zijn in de plaat. Keukenbladen in Natuursteen, graniet, hardsteen, marmer.

Zwarte Keuken Met Dekton Keukenblad

Vandaar ook dat alle steenkappers afraden om op een granieten werkblad iets warms te zetten. Een ander minpunt is het beperkte kleurenaanbod. Het onderhoud van graniet kan ook intensief zijn, aangezien je de natuursteen regelmatig moet voeden om zijn natuurlijke kleur te behouden. Composiet is een samenstelling van kwartsgranulaten met harsen.

De pan of kookpot kan zich anders aftekenen. Het voordeel van composiet is dat het in tal van kleuren te krijgen is. Sommige merken hebben ook heel mooie imitaties van natuursteen. Composiet is vloeistofdicht, vlekbestendig, krasvrij en kan tegen zuur (Keukenwerkbladen: Geschikte materialen en hun prijzen). De bovenzijde van het composiet werkblad kan op drie manieren afgewerkt worden: Het oppervlak is sterk afgedicht, waardoor vlekken niet kunnen indringen.

Soorten Keuken Werkbladen - Keukenoplossingen

Microscopisch gezien heeft het composiet een open structuur waardoor er gemakkelijker vuil achterblijft. grijze keuken. of appelsienenhuid. Dit heeft een ruwer oppervlak. In het begin heeft deze afwerking wel een behandeling nodig, die best door een professionele installateur geplaatst wordt. Het meest onderhoudsvriendelijk van deze 3 afwerkingen is de gepolierde versie. De zijkant van het werkblad kan recht, rond, halfrond , in papegaaiebek, gefrijnd, … afgewerkt worden.

Showroomkeuken Met KookeilandKeukenwerkbladen

Dit vooral omdat het hittebestendige materialen zijn. Ze zitten echter in de hogere prijsklasse en omdat ze nog nieuw zijn, is het kleurenaanbod beperkt. Maar de fabrikanten leveren serieuze inspanningen om dat te verbeteren. Een ander minpunt is de hardheid van het materiaal: als je er een hard voorwerp op laat vallen, kan er een stukje uit het werkblad breken - Dekton keukenblad - Keukens.

Keukenbladen - Diverse Materialen En Stijlen

Keramiek heeft nog als nadeel dat het maar in drie diktes verkrijgbaar is. Een troef van Dekton is dat het kan opgedikt worden tot een dikker materiaal. Zowel keramiek als Dekton zijn in langere platen verkrijgbaar dan composiet of natuursteen - Keukenwerkbladen: Geschikte materialen en hun prijzen. Dat kan bepalend zijn voor het ontwerp van de keuken.

Marmer Keuken - Luxe En Unieke UitstralingLuxe Keukens

Een prijsgunstige oplossing is het gebruik van laminaat of HPL op een houten werkblad. Als je niet voor een zwart randje wilt gaan op de hoek van het werkblad, ben je wel beperkt in de dikte van het materiaal. Laminaat en HPL zijn niet hittebestendig, maar daar tegenover staat dat ze in vele kleuren te verkrijgen zijn.

Keukenblad Natuursteen En Betonlook

Keuken PapendrechtTrend! Marmerlook In De Keuken

grijze keuken

keuken Krimpen aan den IJssel

keuken Hendrik-Ido-Ambacht

De kopse kant van het werkblad kan alleen maar recht afgewerkt worden of licht afgerond wanneer je met postform werbladen werkt. Deze hebben een maximale diepte van 60 cm en het kleurenaanbod is beperkt. Corian, Corian is ook een soort kunststof die naadloos verlijmd kan worden. Hierdoor kunnen bijvoorbeeld spoelbak en werkblad naadloos in elkaar overgaan.

Navigation

Home

Latest Posts

Trend! Marmerlook In De Keuken

Published May 12, 23
6 min read

Kantoorinrichting Design

Published Mar 26, 23
9 min read

Mangohouten Salontafel

Published Mar 17, 23
7 min read